Unga och vuxna röster möts:
La Cappella sjunger med musikklass-elever

Alla är de sopraner eller altar. Men den ena kören består av elvaåringa pojkar och flickor, den andra av vuxna kvinnor. Den 18 och 19 mars slår sig La Cappella ihop med dels Uppsala Musikklasser, dels Adolf Fredriks musikklasser, för musikaliska möten på scen.

Idén kom från Tony Margeta, dirigent för La Cappella och musiklärare vid Adolf Fredriks musikklasser i Stockholm:
- Vi vill gärna lyfta den lokala barn-och ungdomssången och då kändes det som ett naturligt sätt att samarbeta med musikklasserna. Det känns också som en viktig pusselbit att inspirera eleverna i unga år att damkör verkligen är en genre att räkna med. 

Gunnel Haulin, musiklärare vid Uppsala Musikklasser, berättar att hon och kollegan Guri Brandvik Nilsson inte var sena att hänga på:
-  Det är alltid roligt att göra samarbeten så att ungdomarna får musicera på
olika sätt och träffa olika musiker, inte bara oss "vanliga musiklärare". Att samarbeta med en damkör är ju dessutom enkelt pga av vi båda är diskantkörer. Det ska bli så roligt att få visa femmorna hur det låter när en vuxen diskantkör sjunger!


Tillsammans kommer körerna att sjunga musik av bland annat Karin Rehnqvist och Georg Riedel.

-  Att vi förenas i några gemensamma stycken är roligt både för stora och små sångare då det blir en härlig klang och de yngre får sjunga lite svårare repertoar än de kanske skulle gjort på egen hand, säger Tony Margeta.

Musikklasserna har till sin egen del av konserten valt olika musik i Uppsala och i Stockholm. Uppsala Musikklasser går helt på musikal-spåret, medan Adolf Fredrik-klasserna valt bland annat en japansk folkvisa och två spirituals.
La Cappella kommer att sjunga musik av bla Jaako Mäntyjärvi, Vytautas Miškinis och Michael Head.

-  De är alla mycket framstående tonsättare av damkörsmusik. Att musikklass-eleverna på det här sättet får möta en vuxen diskantkörsrepertoar är en viktig del i deras musikaliska utveckling, kommenterar Tony Margeta.
 
För mer information, kontakta:
Tony Margeta
Tony_margeta@yahoo.se
070-2787539
 
Bild (fri för publicering): Tony Margetas La Cappella och Gunnel Haulins femmor från Uppsala Musikklasser sjunger tillsammans i Baptistkyrkan i Uppsala den 18 mars. (Foto: La Cappella, behöver ej anges)
 
Konserter:

Uppsala:
Baptistkyrkan, lördag 18 mars kl 16.00
 
Stockholm:
Norrmalmskyrkan, söndag 19 mars kl 18.00
 
Biljetter via billetto.se
 

Högupplöst bild för publicering.