Tävlingssugna i årets försommarkonsert

Lagom till midsommar och stundande semestrar bjuder La Cappella den 17 juni på traditionsenlig försommarkonsert. Tillfället är även en uppladdning inför att kören – som enda Uppsalakör – i augusti deltar i European Choir Games i Göteborg, en av Europas största körfestivaler. Med förra vårens internationella tävlingsvinst i Österrikiska Bad Ischl i färskt minne är siktet nu inställt på nya segrar.

Vi har legat i hårdträning sedan i höstas och kommer i bagaget till Göteborg ha med den kanske mest avancerade repertoaren i körens historia. Det måste till lite extra i en tävling med internationellt framgångsrika körer från hela världen, säger La Cappellas dirigent Tony Margeta.

Uppsalapubliken bjuds i konserten på de fullständiga tävlingsprogrammen för kategorierna Damkör och Sakral musik med ackompanjemang. Bland kompositörerna finns bland annat Ko Matsushita, Karin Rehnqvist och Felix Mendelssohn. Och den som önskar sommarlovsstämning kommer inte bli besviken.

Kören ackompanjeras av pianisten Magnus Bergman.
 
Tid och plats: Måndag den 17 juni kl 19.30 i Frälsningsarméns kyrksal, Uppsala
 
Högupplösta bilder på kören, i olika format och fria för publicering, finns att ladda ner på http://www.lacappella.se/press-bilder-24784320
 
För mer information, kontakta
Tony Margeta
Konstnärlig ledare La Cappella
dirigent@lacappella.se
070-2787539