La Cappella till internationell körtävling

Den 2 maj åker La Cappella till Österrike för att delta i ”14th International Choir Competition and Festival Bad Ischl”. Kören har en rankning som världens femte bästa damkör att försvara. 
 
– Vi har slipat på våra tävlingsbidrag hela vintern så nu ska det bli roligt att komma iväg och möta de andra körerna, säger körens dirigent Tony Margeta.
 
La Cappella tävlar i två kategorier: damkör och sakral musik. Totalt är det 25 körer från 15 länder som deltar i tävlingen, och trots att de är spridda på olika kategorier, mäts alla mot alla genom det poängsystem som tillämpas i alla Interkulturs körtävlingar.
 
– Det ger oss också en rankning som gäller mellan tävlingarna, och det är våra framgångar vid tävlingar i Italien 2015 och i Norge 2016 som placerat oss som femte bästa damkör, konstaterar Tony Margeta.
 
Bland repertoaren som kören ska tävla med finns Arvo Pärts ”Peace upon you, Jerusalem”, Gustav Holsts ”Ave Maria" och inte minst Uppsalakompositören Mårten Janssons "Fear Thou not". 
 
– Det är ett fantastiskt stycke som vi haft med oss flera år nu, och som blivit ett av körens absoluta favoriter. Här får vi verkligen tillfälle att nå ut till publiken och beröra på det sätt som blivit La Cappellas signum, säger Margeta.
 
Tävlingsrepertoaren presenterades vid två konserter, i Uppsala och på Väddö, i mars och nyligen vid en konsert i Ockelbo. Nästa tillfälle att höra La Cappella på hemmaplan är lördag 9 juni. 
 
Högupplösta bilder på kören, i olika format och fria för publicering, finns att ladda ner på körens hemsida.
 
För mer information, kontakta:
Tony Margeta
konstnärlig ledare La Cappella
dirigent@lacappella.se
070-2787539