La Cappellas julkonsert 19 december i Helga Trefaldighetskyrkan

Lördag den 19 december kl 15 och kl 17 bjuder La Cappella in till sin årliga julkonsert, I juletid, i Helga Trefaldighetskyrkan.

Ett älskat och återkommande inslag i Uppsalabornas julförberedelser är La Cappellas konsert ”I juletid” i Helga Trefaldighetskyrkan. Den 19 december, kl. 15 och kl. 17, är publiken välkommen till 2015 års upplaga av ”I juletid”.

I det stora utbudet av konserter och andra lockelser inför julen, vill La Cappella bjuda in till en stund av lugn och värme. Ett julkort där önskan om en god jul är innerligt menad.

Programmet är en blandning av traditionell och ny musik från svenska jultraditionen tillsammans med stycken av anglosaxiskt, ryskt och ukrainskt ursprung.

Kören ackompanjeras av Katarina Reineck på piano och Alma Heinemann på cello.

För ytterligare upplysningar: 
Madeleine Moback Neil, pressansvarig La Cappella, press@lacappella.se, tel. 070-560 9175
Tony Margeta, dirigent och konstnärlig ledare, La Cappella, dirigent@lacappella.se, tel. 0702-787 539

Om de medverkande i konserten
Alma Heinemann, studerar på musikerlinjen vid Kungliga musikhögskolan i Stockholm, och är även antagen vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn. 2015 utsågs hon motta ett av tre stipendier ur Hugo Alfvén–fonden inom Kungliga Musikaliska akademien.

Katarina Reineck är musiklärare, utbildad vid Kungliga musikhögskolan i Stockholm. Hon har lett körer i Uppsala sedan 1980-talet, och är sedan 2005 dirigent för Canorus.

Tony Margeta är sedan 2014 dirigent och konstnärlig ledare för La Cappella. Han är utbildad musiklärare och körpedagog från Musikhögskolan i Göteborg, och har bl a studerat för Mats Nilsson och Mats Paulsson. Genom åren har Tony Margeta lett ett stort antal körer, såsom Chalmers Damkör och Kammarkören Vox Magna i Göteborg. Under åren 2004 – 2015 var han dirigent och konstnärlig ledare för Falu Kammarkör. Till vardags arbetar Tony som körpedagog vid Adolf Fredriks musikklasser i Stockholm.

La Cappella firar nästa år 30 framgångsrika år som kör. I våras vann kören den internationella tävlingen Corale Internazionale Voci dal Lido i Italien, och är sedan dess rankad som världens sjätte främsta damkör. Alltsedan starten har kören haft som målsättning att arbeta med musik för kvinnoröster på en hög musikalisk nivå och med stor genrebredd, och därmed verka för att utveckla damkörsmusiken i Sverige.

 Blir det inte en God Jul nu så börjar jag misströsta om mänskligheten. (Anders Bragsjö - UNT, 20 december 2014)