Kraft!

La Cappella Samlar Kraft! i scenisk föreställning

Uppsalas prisbelönta damkör La Cappella har i helgen fördjupat arbetet med en scenisk föreställning på tema ”Kraft!” som har premiär i slutet av oktober.

- Vi har väckt en massa kreativitet och samlat tankar och texter för att bygga ihop helheten, säger Anci Hjulström, regissör för föreställningen.

Under två intensiva dagar har det surrat av musik, rörelse, texter och diskussioner i Sävja kyrka när La Cappella och dirigenten Tony Margeta dragit igång arbetet på allvar tillsammans med Anci Hjulström. Vad vill vi säga publiken med just den här sången? Hur knyter vi ihop den med nästa? Vilka rörelser passar bra, och vilken text leder fram till den? Det är frågor kören sökt svar på.
 
Texter ur livet, skrivna av körsångarna själva, ska väva samman musikstyckena till en helhet. I föreställningen När verkligheten bränns som framfördes 2016 i Uppsala och Stockholm samarbetade kören, Margeta och Hjulström på liknande sätt, så alla parter är bekanta med vad de nu drar igång.

- Det är fantastiskt att jobba med La Cappella, säger Anci Hjulström. Så många coola kvinnor som vill så mycket, och så låter det så fantastiskt bra – det är en otrolig kombo!

Till musiken i föreställningen hör utmanande stycken som Arvo Pärts ”Peace upon you, Jerusalem” som kören tävlade och vann med i en internationell körtävling i Österrike i våras, men ocksåUno Svenningsons ”Under ytan” och den medryckande ”Berusa er” som inbjuder till dans och flört med publiken. Något stycke tillhör också dem La Cappella tar med sig till nästa körtävling, sommaren 2019.
 
Och de texter, rörelser och förflyttningar som det sceniska arbetet innebär, ska inte på något sätt ske på bekostnad av det musikaliska framförandet.

- Vi vill förmedla budskapet i musiken på ett sådant sätt att det förstärks, sammanfattar Tony Margeta, La Cappellas dirigent och konstnärlige ledare.

Föreställningar:
Lördag 20 oktober kl 17.00 i Missionskyrkan, Uppsala              
Söndag 21 oktober kl 18.00 i Norrmalmskyrkan, Stockholm
 
Högupplösta bilder på kören, i olika format och fria för publicering, finns att ladda ner här.  
 
För mer information, kontakta
Tony Margeta
konstnärlig ledare La Cappella
dirigent@lacappella.se
070-2787539