La Cappellas jul 2018

La Cappellas jul avstamp inför nytt tävlingsår

La Cappella avrundar ett framgångsrikt år, som bland annat gav seger i en internationell körtävling i Österrike. I sin julkonsert den 15 december passar kören på att blicka framåt genom att framföra två av sina kommande tävlingsstycken för European Choir Games i Göteborg i augusti – György Orbáns fartfyllda Gloria och Knut Nystedts kontrastrika Mary’s song.

I övrigt bjuder konserten på mer eller mindre välkänd julmusik med stor spännvidd och varm stämning. Från det finstämt enkla i Jul, jul och Stilla natt till den pampiga Halelujakören ur Händels Messias, som kan komma att få valven i helga trefaldighet att vibrera.

– Vi arbetar med stor bredd i vår repertoar. Inför 2019 tar vi oss an flera avancerade kompositioner, men även i de enklaste arrangemangen finns det en oändlig möjlighet att finslipa på detaljer och uttryck, säger La Cappellas dirigent Tony Margeta.

Klassiska O Helga Natt är ett av de stycken som kören framför tillsammans med sopranen Paulina Pfeiffer, som även gör egna soloinsatser under konserten. Hans Ove Olsson deltar som ackompanjatör på piano.
Att få beröra publiken står alltid i centrum för La Cappellas musicerande.

– Vi vill inte bara framföra vackra toner, utan få människor att känna något. I julmusiken finns värme, kärlek och hopp om en bättre värld, sådant som många längtar efter, säger Jenny Bergström från körens konstnärliga råd.
 
Tid och plats: Helga Trefaldighets kyrka, söndag den 15 december kl 15.00 och kl 17.00.

För mer information, kontakta:
Tony Margeta
Konstnärlig ledare La Cappella
dirigent@lacappella.se
070-2787539