La Cappella i hyllningskonsert till Björk i Berwaldhallen 3 och 4 december

Den isländska kompositören och sångerskan Björk fyllde i november 50 år. Hans Ek, dirigent och arrangör, har tagit initiativ till den hyllningskonsert som sätter Björks musik i ett nytt sammanhang. Vid konserterna i Berwaldhallen den 3 och 4 december medverkar Sveriges Radios symfoniorkester under ledning av Hans Ek, Edda Magnason, Moto Boy, Jenny Wilson och La Cappella.

Hans Ek kontaktade La Cappella tidigare i höstas när det stod klart att konserten också skulle uppföras i Berwaldhallen i samarbete med Sveriges Radios symfoniorkester.

Under några intensiva veckor har en ensemble ur La Cappella studerat in Hans Eks arrangemang av Björks musik, arrangemang som rör sig i gränslandet mellan klassiska symfoniska klanger och pop. La Cappellas ordinarie dirigent Tony Margeta står för körinstuderingen.

Det är med stor fascination för Björks musik och Hans Eks arrangemang som La Cappella arbetat med instuderingen.

- Hans Ek har verkligen lyckats åstadkomma något nytt, med det genialiska som fanns där från början bevarat, säger Camilla Widebeck, La Cappella. - Det är en ynnest att få vara med som en del i denna musikaliska upplevelse!

- Det kommer att bli en spännande konsert! Det är härligt hur olika musikaliska genre får dela samma arena!, konstaterar Åsa Stenberg, också hon en av de sångerskor som medverkar vid konserterna i Berwaldhallen den 3 och 4 december.

”Made by Björk” uruppfördes på Norrlandsoperan på Björks 50-årsdag 21 november. "Björk har ett eget gåtfullt universum och dess storslagenhet gör sig otroligt bra för symfoniorkester", sa Hans Ek inför urpremiären på Norrlandsoperan i november.

För ytterligare upplysningar:
Madeleine Moback Neil, presskontakt, La Cappella, 070-560 91 75, press@lacappella.se           
Tony Margeta, dirigent och konstnärlig ledare, La Cappella, 0702-787 539, dirigent@lacappella.se


La Cappella firar nästa år 30 framgångsrika år som kör. I våras vann kören den internationella tävlingen Corale Internazionale Voci dal Lido i Italien, och är sedan dess rankad som världens sjätte främsta damkör. Alltsedan starten har kören haft som målsättning att arbeta med musik för kvinnoröster på en hög musikalisk nivå och med stor genrebredd, och därmed verka för att utveckla damkörsmusiken i Sverige. Kören leds sedan 2014 av Tony Margeta.

Om Made by Björk finns mer information här: http://sverigesradio.se/berwaldhallen .