Om La Cappella

La Cappella är en kör med säte i Uppsala. Kören bildades 1986 av Robert Sund. Målet var att utveckla och främja damkörstraditionen i Sverige genom att ha en kör med kvinnoröster som bedrev körsång på hög nivå. Idag är kören etablerad som en framstående svensk damkör.
Under åren 1993-2014 var Karin Eklundh körens dirigent och ett lyckosamt samarbete med bl.a. tonsättaren Karin Rehnqvist ägde rum. Kören deltog i flera internationella körtävlingar med framstående placeringar som resultat och flera cd-skivor spelades in.

2014 blev Tony Margeta, till vardags körpedagog och musiklärare vid Adolf Fredriks Musikklasser i Stockholm, körens dirigent och konstnärlige ledare. Under hans ledning har kören fortsatt sin musikaliska utveckling, deltagit i körtävlingar i Italien, Norge och Österrike med flera segrar, arrangerat en damkörfestival i Uppsala 2016 med 500 deltagare samt uruppfört beställningsverk av bl.a. Mårten Jansson och Anna-Karin Klockar.  I maj 2017 åkte La Cappella till Gotland för en konsertturné där konserter gavs i Laus och Stenkumla kyrkor samt en gemensam konsert med Karin Eklundh och hennes kör, Campus Gotlands kammarkör.

Körens repertoar är bred och sträcker sig från svensk och internationell folkmusik till sakral musik från flera sekler och nyskriven modern musik.

La Cappella arbetar för att framföra musiken så att form och scenisk närvaro stärker den musikaliska upplevelsen. Svante Grogarn  och Anci Hjulström är regissörer som inspirerat oss i det arbetet. 

   Sagt om La Cappella

 Blir det inte en God Jul nu så börjar jag misströsta om mänskligheten. (Anders Bragsjö - I juletid)

Laudi alla vergine Maria är mycket svår i sin kromatiska harmonik, sina krav på stora röstomfång och dynamik, detta tolkat med stor inlevelse.
(Anders Bragsjö - I juletid)